1 nap alatt 3000 új szót megtanulni? Baromság!

Vajon lehetséges lenne egy nap alatt megtanulni egy új nyelvet? Az alábbi posztban ezt a témát vesézem ki. Kellemes olvasást kívánok!

Ebben a posztban tényleg elfogunk rugaszkodni a mindennapi gondolkodástól.   Nem tudom, ti tettétek e már fel magatokban azt a kérdést miszerint, hogyan lehetne mondjuk a tanulási folyamatot meggyorsítani, vagy mondjuk egy új nyelvet elsajátítatni rövid időintervallumon belül.

Engem nagyon foglalkoztatott ez a kérdés, ezért utána néztem, kipróbáltam a módszert. Ezekhez még egy saját tapasztalatot is hozzá fogok majd tenni, amit érdemes lesz  kipróbálni. Ezzel a praktikával tehát lényegesen jobban és gyorsabban tudod majd megtanulni a tananyagot, az emlékezőképességed mérföldeket fog javulni, emellett pedig egy kis kreativitással is gazdagabbak lesztek. Kezdjük is akkor.

Matematika tanár a gyerekhez:
- Pistike, mennyi 2000+3650?
- 6000.
- Ki tanította ezt neked ezt a butaságot?
- Az apukám.
- És mi a te apád?
- Pincér.

A 2 agy

A teremtőnk nagyon irgalmas volt hozzánk és nem is egy, hanem rögtön 2 aggyal áldott meg minket. Jobb oldalra egy, bal oldalra egy. Tudom, hogy ez hihetetlen, de tényleg higgyétek el, mindenkinek, igen még a főnökötöknek is, kettő darab agya van. A bal agyfélteke a logikus gondolkodásért felelős. Ez kapcsolja össze lineáris aspektusból nézve a dolgokat. Ez a matek oldal. A jobb agyfélteke pedig az irodalmi agyunk. Képekben gondolkodik, és szereti történetekhez kapcsolni a látott, vagy éppen tanulnivaló dolgokat. Ez felelős a kreativitásunkért is.

Kell az éberség? 

Most beszéljünk kicsit az agyhullámokról. Ígérem nem lesz nehéz. 4 darab különböző agyhullámot szeretnék nektek felvázolni, melyeknek nevei: alfa, béta, théta, delta.

A béta állapot a teljes éberséget jelenti, a delta állapot pedig a mély alvásnak felel meg. Egy nevet szeretnék most megosztani veletek. Georgi Lazanov. Az ő nevéhez fűződik a szupertanuláshoz vezető kísérletek kivitelezése. Lazanov felfedezte, hogy nem a teljes éberséga legkedvezőbb a tanulás szempontjából, hanem egy relaxált állapot, az úgynevezett alfa szint. Kísérletei során fényderült arra, hogyan lehet a tanulás folyamán a két agyat kooperációra bírni. Amikor 60 ütemes zene szól a háttérben, az agy, pontosabban az agyak képesek alfa állapotba kerülni, ezáltal felgyorsítva a tanulási fázist. Tehát ha 60 ütemes zenéket hallgatsz, laza, relaxált állapotban, akkor ez az agyi frekvencia tökéletes a tanulás szempontjából.

Lazanov természetesen igazolni kívánta hogy ezek tényleg valós eredmények, és nem csak a levegőbe beszél. A bizonyítási szakaszba érkezve, felnőtteket relaxált állapotba hoztak. Lehunyták a szemüket, kellemes háttérzene szólt, és így idegen nyelven szavakat diktáltak nekik. A hallottak 98%-t sikerült megjegyezni és így 150 új szavat tudtak az illetők megtanulni. Amikor ismétléssel is kombinálták a dolgot, akkor a 150-es szám ,felugrott 500, majd 1000, 1979-ben pedig speciális hallgatókkal, (akik a legjobban teljesítettek), kapaszkodjatok meg, 3000 új szót sikerült megtanítani.Ugyan 3000 szóval még nem próbáltam, de 50-60 szónál tökéletesen működött a dolog.

Pistike kérdezi a tanárnőtől:
- Tanárnő, hogyan esik a hó visszafelé?
- Sehogy, miért kérdezel ilyen hülyeségeket?
- Mert anya azt mondta, hogy vigyek magammal kabátot, mert lehet, hogy visszafelé esni fog a hó!

Amit pedig még én tapasztaltam, hogy a 60 ütemes zenék esetében sokkal kreatívabb vagyok. Jobban jönnek a gondolatok, az ötletek, szóval ha ilyen típusú zenét hallogattok esetleg egy irodalmi anyag elkészítése közben ahol fontos a kreativitás, ajánlom nektek ezt a technikát

Én a következő zenéket szoktam használni: 

Összegzés

Hallgass 60 ütemes zenéket, és sokkal kreatívabb leszel, mellette pedig a tanulási folyamatot is felgyorsíthatod. 

Ha tetszett a poszt, kérlek oszd meg. Miért? Mert ha az emberek hatékonyabban tudnak tanulni, annak gazdasági, és szociális hatásai is lesznek, ami korrelációt mutat a Te fizetéseddel, és az életeddel.

 

A. István

Töltsd le ingyenes és reklámmentes alkalmazásunkat!

Az alkalmazással lehetőséged van idézetes kép készítésére, idézetértesítőt kérhetsz és a blogot is olvashatod.

Ha tetszett!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess újdonságainkról!

További bejegyzések

Impresszum | ASZF © 2024. - Minden jog fenntartva. - idézet.hu

Feki Webstudio