Lelkesedés

" A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt." - Dan Millman. Te milyen iramban haladsz?

Mint tudjuk a lelkesedés nagyon fontos. Azt a munkát amiért nem lelkesedsz, nem is tudod majd jól végezni.  Frank Bettger aki még az elemi iskolát sem fejezte be, azt mondta hogy a lelkesedés volt az, ami később Amerika egyik legnagyobb üzletkötőjévé tette.

A félelem a jó!

A lelkesedés előszobája a félelem lesz. Amitől félsz, attól azért félsz  mert tudod hogy számodra az hasznos és prosperáló tevékenység tudna lenni ha kellő mértékben oda teszed magad, de félsz. Félsz egy új munkába való belevágástól, félsz a döntéshozataltól, félsz felhívni azt  a nőt aki épp tetszik neked. Amikor félsz akkor nagy valószínűséggel jó irányba haladsz. Egy munkahelyváltása félelemmel tölt el, mert tudod hogy kockáztatsz vele,  és ki tudja  majd hogy a megváltozott munkakörülmények hogy fognak rád hatni, de közben tudod hogy az a másik munkahely jobb lenne, mert jobb a csapat, több a pénz, vagy jobb a főnök, több az előrelépési lehetőség. Valamilyen oknál fogva tehát úgy gondolod, annak a bizonyos dolognak amitől most félsz, pozitív hozadéka lehet, de félsz tőle.

Mit tehetünk a félelemmel? 

Na most  nézzük meg hogy mi történik ha a félelmet, tudatosan lelkesedére cseréljük. Ezt később taglalom majd hogy kell tudatosan átcserélni,  de elsőként nézzük meg mennyi minden változik majd az életedben ha lelkesedéssel töltöd ki az eddigi félelmekkel teli elmédet.

1.

Ha lelkesedsz akkor a tanulási folyamatod sokkal könnyebb lesz. Sokkal jobban éhezel majd arra a tudásvágyra ami iránt lelkesedést mutatsz. Megakarod tanulni az adott tevékenység csínnyát-bínnyát mert tudod hogy a jövőben ennek nagy profitja lesz. Ami pedig nagy haszonnal kecsegtet, azt érdemes először rosszul csinálni.  Tehát sokkal fogékonyabb lehetsz a lelkesedéssel, az oktató anyagokra. Az agyad könnyebben eltudja tárolni a látott, halott információkat mert érdekes lesz.

2.

A lelkesedéssel a hit törvényét is mozgósítod, és itt hagy éljek Henry Ford szavaival, miszerint: „ Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.”  Tehát amiben hiszünk az lehetséges. A hit nagyon fontos, mivel a hit fog végigkísérni akkor amikor nehézségekbe ütközöl és semmi eredménye nem lesz még a munkádnak. A hited, az fog benne tartani, hogy tovább csinálhasd.

3.

Hitelesség. A hitelességed is nagymértékben tükröződni fog rajtad, akkor amikor valamiért lelkesedsz. Látják majd rajtad az  emberek hogy nem a levegőbe beszélsz, hisz olyan átéléssel és lenyűgözően reprezentálod a tényeket. Hiteles leszel mások szemében, és ez duplikálódni fog.

Engedjétek meg hogy meséljek a lelkesedésről nektek egy történetet, hogyan  csinálta ezt Frank Bettger. Mr. Bettger egy üzletkötés alkalmával ököllel verte az asztalt, és minden percben azt várta hogy megállítsa a partnere és megkérdezze nincs-e valami baja, egyébként nem kérdezte meg, és sikerült az üzletkötés is, további karrierjének kimenetelében pedig a lelkesedés egy alappillér volt.

Na de hogyan hozhatjuk ki magunkból a lelkesedést?

Egyszerű. Kezdjük a napot a következő versel, ami Herbert Kauffman tollából származik.

Győzelem

Te vagy az ember, ki oly büszke,
Hogy ő lesz képes a legtöbbre
Egy napon.

Egy fellépés volt minden álmod,
Hogy bemutathasd a tudományod:
Mit tettél meg, mekkora távot.

Egy újabb esztendő zárult most,
Milyen ötleteket hozott?
Sok olyat tettél, mi nagy dolog?

Tizenkét új hónap, sorsodtól ajándék.
Mennyiszer próbáltál ezalatt szerencsét?
Melyikben mertél olyasmit tenni,
Amit már kudarcként kellett elszenvedni?

Nem lelünk ott, hol a jó dolgok születnek.
Miért nem, barátom, magyarázd nekünk meg!
Ó nem, nem az alkalom hiányzott.
Most is, mint máskor, a cselekvés hibádzott.

Ha lelkesedést akarsz, ezt javaslom neked. Mondd el mély átéléssel hangosan magadnak, és biztos vagyok benne hogy jön a lelkesedés is.  Fontos hogy reggel mondd,  hisz aznap akarsz lelkesedni és egész nap. Fontos az is hogy hangosan mondd ki és mély átéléssel, a versre koncentrálva.

Remélem mostantól kezdve ezt a problémádat is sikerült megoldanom, és a jövőben nagy hasznot hoz majd neked.

 

A. István

Töltsd le ingyenes és reklámmentes alkalmazásunkat!

Az alkalmazással lehetőséged van idézetes kép készítésére, idézetértesítőt kérhetsz és a blogot is olvashatod.

Ha tetszett!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess újdonságainkról!

További bejegyzések

Impresszum | ASZF © 2024. - Minden jog fenntartva. - idézet.hu

Feki Webstudio