Stressz kiiktatása

Ha sikeres akarsz lenni a stressz és a feszültség, úgy működik mint egy forgóajtó. Elmondom miért. Kellemes olvasást!

A mai posztomban egy kicsit a stressz, feszültség kiiktatásáról lesz  szó. Tudom hogy ez egy sablonmondat és kissé atavisztikusnak hangozat, de a siker és a boldog élet elérésben a stressz és a feszültség, egy méreg. Képzeljünk el egy épületet, minek neve: Negatív érzelmek háza.  Ebből az épületből való kijutást egy forgóajtóval oldották meg. Na most képzeljük azt valahányszor kiakarunk a forgóajtón menni, nem tudunk. Ugyanis a forgóajtó nem enged ki az épületen kívülre, hanem körbeforgat és csak az épületbe engedi a bejárást. Körbefordultunk, ott volt a lehetőség hogy végre kiszabaduljunk az épületből, de nem tudtunk. A lehetőséget láttad és ott volt előtted, de nem mehettél ki rajta. Szépen a körbeforgás után, ugyan oda jutottál vissza, ahol voltál. Valami ilyesmi korrelációt alkot a sikeres élet és a stressz is.

Mi okozhat stresszt? Mi a teendő? 

Először is  ami  hajlamosít arra hogy feszültség keletkezzen bennünk, az a célok nélküli élet.  Kissé indiszkrét leszek. „Élsz, de miért élsz?” Azért élsz hogy a sikerösztönöd segítségével egy boldog és kiegyensúlyozott ember legyél. Célok kellenek az ember életébe, mert a célok nélkül, haszontalannak fogod magad tartani és romlik az önbecsülésed is. Reális és részletes célokat kell megfogalmaznod magadnak, és leírni őket.

A második ami stresszt okozhat azok  tevékenységek lesznek amiket nem fejeztünk be. Van bennünk egy befejezési kényszer, amit ha nem elégítünk ki, stresszt okozhat. Ezért írd  fel egy naplóba, vagy egy papírlapra hogy aznap milyen célokat tűztél ki magadnak, majd estére tarts egy kis összegzést, mit sikerült elvégezni és  mit nem. Ha mindent elvégeztél a lehetőségek szerint, akkor elégedett leszel magaddal, és nyugodtan fogsz aludni.

Harmadik fő ok, azok a rossz kapcsolatok lesznek. Azok a kapcsolatok amiket még nem tudunk elengedi valami folytán. Ez egy nehéz téma, és mivel ez nagyon sok embert érint, úgy gondoltam, okosabb lesz ha erről külön bejegyzést írok! Megtalálhatjátok a posztot, „ Elengedés” címmel.

Negyedik ok lesz, a financiális helyzet.  Sokan aggódnak a pénz miatt. Kattog az agyunk azon hogy lesz a holnap, mi lesz ha leépítés történik a cégen belül, avagy kirúgnak. Mondd azt magadnak minden reggel:” Hiszem, hogy ma valami csodálatos dolog fog velem történni”.  Erőltesd meg kicsit magad és mosolyogj 10-15 percig picit erőltetve. Az  erőltetett mosolygás is optimista útra tud állítani.  Emellett írd ki magadból hogy miért aggódsz. Vezesd le hogy milyen okok vezetnek téged arra hogy aggódj. Látni fogod hogy többségén mindig ott lesz a „ha” szócska. „ Ha kirúgnak, nem tudom fizetni  számlákat”.  Mindenre nem lehet felkészülni úgy gondolom. De ha téged ez annyira izgat akkor nyiss egy megtakarítási betétet.  A probléma másik megfogalmazása a megoldás

 

Ez lesz a 4 fő ok. Persze ezer meg egy dolog miatt aggódhatunk. De ezeket  az alkalmazásokat a  feszültéséget okozó gondok 99%-ára lehet használni. Hagy mutassam meg ezt, egy példán keresztül.

Egyik olvasóm  azt írta nekem hogy a kisfia most ment el 2 hetes tárbora, de nagyon aggódik miatta, és egésznap feszült. Tipikus védelmező anyatigrisről volt szó. Azt javasoltam neki írja le hogy miért aggódik. Próbálja megfogalmazni hogy milyen tények viszik rá arra hogy aggódjon. Rájött hogy nincs is rá semmi oka.  Elmondása szerint egy okot sem tudott felírni.

Megbetegszik a férj. Feleségével elmegy az orvoshoz. Az orvos megvizsgálja, majd behívja a feleséget egy négyszemközti beszélgetésre.
- Asszonyom, a férjének megártott a stressz. Segítenie kell neki.
- Hogyan segíthetek?
- Először is a táplálkozás: minden reggel főzzön zsírmentes ételt, ebédre húst, vacsorára sok gyümölcsöt. Aztán a pihenés: ne veszekedjen vele, ne kritizálja. Lehetőleg sok meccset nézessen vele. Fontos a sok szex is, lehetőleg hetente többször csinálják. Ne szóljon neki erről a beszélgetésről, mert ez tovább rontaná a helyzetét. Ha ezt a következő pár hónapban betartja, a férje meggyógyul, ellenkező esetben sajnos meghal.
Visszamegy a feleség. Férje megkérdezi:
- Na, mit mondott a doki?
- Azt, hogy meg fogsz halni!


Szóval ne aggódjatok. Ahogy George Müller írja: „ Az aggódás vége a hit kezdete; és az igazi hit kezdete az aggódás vége.”

Kezdjetek el hinni, magatokban, a teljesítményetekben,  és abban amit csináltok. Lelkesedjetek, ez a kulcsszó!

A. István

Töltsd le ingyenes és reklámmentes alkalmazásunkat!

Az alkalmazással lehetőséged van idézetes kép készítésére, idézetértesítőt kérhetsz és a blogot is olvashatod.

Ha tetszett!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess újdonságainkról!

További bejegyzések

Impresszum | ASZF © 2024. - Minden jog fenntartva. - idézet.hu

Feki Webstudio