Miért vagy félrevezetve?

"Nem a sok munka, hanem az okosan végzett munka fogja az eredményt meghozni."

Tapasztalataim szerint, a világban nagyon sok ellentmondásos információval találkozunk. Hagy mutassam meg mire gondolok.

Így leszel egy munkamánis állat...

„Hagyd őket aludni, ameddig  Te dolgozol! Hagy őket bulizni, amíg Te fejlődsz! A különbség lesz a jutalmad.”

„Soha ne vitatkozz hülyékkel. Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal …” – Mark Twain

„A szegényeknek nagy tévéjük van, a gazdagoknak nagy könyvtáruk” – Jim Rohn

Gondoljuk végig! „ Hagyd őket aludni, ameddig te dolgozol”, ergo sose pihenj. „ Hagyd őket bulizni, amit Te fejődsz”, ne szórakozz!  „A különbség lesz a jutalmad”,  tehát egy kialvatlan sztahanovista, munkamániás, antiszociális egyéné  válsz.  Na van kedved a céljaidat teljesíteni?  Erre egy Jim Rohn idézetével válaszolva:  „Nappal dolgozz az életedért, éjjel pedig élj, az álmaidért.”

Elakarják venni a szabad véleményalkotás lehetőségét? 

„ Soha ne vitatkozz hülyékkel. Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal …” – tehát akkor vitatkoznom sem lehet. Nem védhetem meg az álláspontomat, és nem támaszthatom alá intelligensen érvekkel, normális kommunikációs keretek között, hogy mi a véleményem egy témáról.  Ez alapvető, demokratikus keretek is sért.

„ A szegényeknek nagy tv-jük van, a gazdagoknak nagy könyvtáruk” .  Ennek az idézetnek a mögöttes tartalma, az lenne, hogy sikeres emberek olvasnak, mintsem inkább tv-t néznek, és ez teljes mértékben így is van. Viszont ha veszek a nappalimba egy 2 méteres UHD tv-t, már szegénynek is vagyok kiáltva?  Esetleg lenéznek a baráti körömből páran, amiért én szoktam tv műsort nézni,  természetesen szelektálva.

„ Küzdj az álmaidért.”  Ez egy klasszikus mondat! „ Uralod ha elengeded, eléred ha nem kergeted, tiéd ha már nem akarod, megtalál ha nem kutatod”. Na, akkor most mi van?

Vigyázz!

Ezer meg egy ilyen idézeteket, gondolatokat találunk a világ legjobban kihasznált kommunikációs mezején, az interneten.  Adott mindenkinek a lehetősége, hogy egy szimpla platform segítségével, megossza a gondolatait, amik más gondolatokkal szöges ellentétben vannak. Ha ezeket olvasod,  akkor gyakran tapasztalhatod, hogy lelkiismeret-furdalásod van amiért kivettél egy nagy szabit, vagy amiért  9 órakor keltél fel, 6 helyet, amiért mert elmentél egy moziba, vagy éppen 5 ezer forintot költöttél egy finom vacsorára.

Tömérdek mennyiségű hasznos információt találsz a neten, viszont ha megfogadsz tőlem egy tanácsot, akkor szelektálsz, és nem veszed magadra az összes leírást.  A józan paraszti ész, igenis fontos még a mai modern világban is. Ne hagyd, hogy olyan gondolatok befolyásolják az életedet, amik nem relevánsak, és nincs mögötte gondos munka, alapos átgondolás.

A siker, és a motiváció témakörében íródott könyvekkel is ez a helyzet. Nagyon sok könyv, csak a gondolatokkal foglalkozik, és a technikai kivitelezéssel, nem.  Azt hiszi az ember, hogy majd csak bekopogtat hozzá Mr. Lehetőség, és azt mondja ” Jaj de jó dolgokra gondoltál, hagy adjak már neked 1 milliárd forintot”. Ilyen nincs, a gondolatokat, ha tettek nem követik, semmit sem érnek. A gondolatok lesznek a beindítói a cselekvésnek, és a gondolatok segítségével tudsz alkotni, motiválni magad, jól érezni, tervezni, álmodni. Ha viszont ezeket tettek nem követik, semmit sem érnek.

Állandóan csak a céljaink megvalósításán kell dolgozni? IGEN! A tettek, a személyek, a tárgyak, kettő csoportba tartoznak. Vagy segítik a céljaid elérését, vagy nem. Viszont gondolj bele, mi fogja jobban segíteni a célodat. Az, ha egy kemény hét után elmész a pároddal moziba, vagy az, ha még ráhúzol egy esti műszakot. Ha szórakozol, és ha megérdemelt a szórakozás, akkor az teljes mértékben a céljaidat fogja szolgálni. Elvégre mi értelme van a célok teljesítésének, ha összeroppansz benne?

Nekem sokáig nagyon erős lelkiismeret-furdalásom volt akkor, ha például xbozni támadt kedvem.„ Úr Isten, ez milyen kihasználatlan idő. Semmi értelme sincs neki, ablakon dobom ki az időmet.” Aztán amikor inkább dolgoztam, játék helyett, akkor meg semmit sem ért a munkám, mert nem volt hozzá kedvem. Viszont ha játszom 1 órát, aztán dolgozom, sokkal nagyobb eredményeket könyvelhettem el, mert megjött hozzá a kedvem.

Nem a sok munka, hanem az okosan végzett munka fogja az eredményt meghozni.

- Mi az: piros és minden hónapban megjön?- ???- Munkamániás Télapó.

100 szónak is egy a vége, körültekintőnek kell lenni.  Benjamin Franklin szavait szeretném idézni, a  mértékletességről: „ Ne egyél tunyulásig, ne igyál részegségig”. Aranyközépút. Nem biztos, hogy a felesleges tevékenység kategóriájába kéne sorolnod a kedveseddel eltöltött időt, vagy épp egy film megnézését. De mértékletesen, ne vidd túlzásba, úgy eredményes is leszel. Ne higgy minden könyvnek, minden gondolatnak, mert nem biztos, hogy alapos gondolatmenetet takar. Légy józan! Azonban a hited a valóban érdekes, és kiváló tartalmak mellett maradjon meg.  Szelektálj.

 

A. István

 

Töltsd le ingyenes és reklámmentes alkalmazásunkat!

Az alkalmazással lehetőséged van idézetes kép készítésére, idézetértesítőt kérhetsz és a blogot is olvashatod.

Ha tetszett!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess újdonságainkról!

További bejegyzések

Impresszum | ASZF © 2024. - Minden jog fenntartva. - idézet.hu

Feki Webstudio