Miért történnek meg a történések?

A dolgok megtörténnek, ha akarjuk, ha nem. Jobb lesz akarni, és elfogadni a történéseket. Hogyan?

Gondolom mindenki életébe előfordult már az, hogy olyan jellegű kérdéseket szegezett magának mint például: „Miért történik ez velem?” „Pont én?” Ebben posztban a miértékről alkotott gondolataimat szeretném veletek megosztani.

- Miért vigyorog a kerti törpe?
- ???
- Mert csiklandozza a seggét egy fűszál.

Megint elég nehéz kérdést sikerült magam felé megfogalmaznom, de minden erőmmel azon leszek, hogy megválaszoljam. 

Miért történ ez velem? 

A dolgok történése mögött, egy magasabb szintű erő áll.  Egyes kultúrákban ezt Istennek nevezik, máshol Buddhának, vagy az erőnek, viszont vannak olyan térségek is, ahol még nevet sem adnak neki.  A velünk történt dolgokat sokkal könnyebb megérteni akkor, ha lekésed a buszt, vagy elveszíted a telefonod.  Egy egészséges lelkületű ember, ezekben a történésekben keresni fogja a pozitív tartalmat. Ebben az esetben, a következő  ön-coaching jellegű kérdést érdemes magunknak feltenni: „Vajon mi az a pozitív dolog, ami miatt megtörtént velünk ez az eset? Azért vesztettem el a telefonomat, mert a megtalálója aki visszahozza, épp a nagy Ő lesz? Vagy azért, mert már rég szerettem volna magamnak egy jobb  telefont, de féltem ennyi pénzt magamra fordítani?  Mi lesz az a dolog, ami miatt megtörtént velem ez az egész? „ Úgy gondolom, ilyen esetben sokkal könnyebb értelmet keríteni a történéseknek, és hinni a miértekben.

Vannak viszont olyan helyzetek is az életben, ami igazán tragikus, és megmagyarázhatatlanul következik be, és porig éget bennünket.  Ez lehet, egy gyermek elvesztése, egy szerelem elmúlása, egy szülő halála,  baleset, stb…. Na igazán csak ilyenkor tesz próbára minket az élet. Nagyon nehéz lesz a gyermeked elvesztésének okát megérteni. Felfoghatatlan, és egyszerűen elfogadhatatlan, hogy mindez veled történik. Egyiknap ott volt a párod, másiknap nincs, és furcsa idegen lesz.  Ő tud rólad a legtöbbet, és egy szakítás után pont neki kéne tudnia a legkevesebbet. Na ilyenkor, ilyenkor  nehéz csak a miérthez illő legoptimálisabb választ megtalálni.

A miért a minden, s önmagában véve a semmi is.

A miért, alapvetően semmit sem ér. 5 betűből alkotott szó, aminek semmi jelentősége sincs, pláne életeket megváltoztató mögöttes tartalma. Ha a miérthez hozzáadjuk a hitünket, akkor pedig a mindent jelenti. Bármilyen kudarcból képes kiemelni, és boldogságra vinni.  „Mindennek megvan a miértje.” Gondolom Te is hallottad már ezt a mondatot. Azt kell hogy mondjam, teljes mértékben így van, DE – tudjuk, hogy mindig a de utáni rész az érdekes – csak akkor ha hited van. Ha nem hiszel benne, hogy a történés azért esett meg épp veled, mert a jövőben ennek pozitív jelentősége lesz, akkor önmagában a várakozás, nem fog működni. Nem lehet karba tett kézzel idegesen várni, hogy na élet tessék mutasd meg hogy miért rúgtak ki a munkahelyemről, na adjál akkor egy másikat, gyerünk.  A mély, végsőkig tartó hit lesz mindennek a gyökere.

Miért a hit a legfontosabb?

„Ha hit által akarsz látni, az értelem szemét csukva kell tartanod.” – Benjamin Franklin

Ne keress benne logikát, korrelációt, magyarázatot, útmutatást, csak higgy! Nekem Isten, neked lehet más, de egyben biztos lehetsz, sokkal jobb szervező mint Te vagy! A hittel fogod mozgósítani a várakozások törvényét, miszerint mindig azt kapod, amire számítasz, amiben hiszel. Ezzel kapcsolod be a vonzás törvényét, miszerint a céljaid szempontjából fontos embereket és szituációkat fogod magadhoz vonzani.  Ha mély a hited, akkor nem fogsz aggódni.  A hittel fogsz olyan természeti törvényeket alkalmazni, ami értemet ad valakinek vagy valaminek az elvesztésében. Értelmet ad annak, hogy miért mondott most csődöt a vállalkozásod. Értelmed ad annak is, hogy miért vagy most ilyen rossz helyzetben.

„Az okos ember saját hibáiból, tapasztalatiból tanul, másokéból karriert csinál.” – Tonk Emil

Vond le a konzekvenciákat, mit tanultál ebből az esetből, hogy legközelebb már ne követhesd el. Isten elvette, megtanította, majd vagy visszaadja, vagy ad valami teljesen újat. Érted?

Az élet versenypályáján vagyunk, és mindenki futja a próbaköröket. Az fog nyerni, aki a próbakörök alatt tanul, feljegyzéseket készít, hogy mikor volt jobb a motor beállítás, hogy meddig tudja tökéletesen használja a gumikat csere nélkül, hogy mikor volt optimálisabb az irányítás,  hogy hány kilométerenként kell féket cserélni. Aztán a próbakörök közben, egyszer csak egy kis pillanatra megnyitnak egy olyan pályát, amire csak akkor tudsz rámenni, ha tökéletesek a fékid, jók a gumik, tudod hogyan viselkedik az autó. Nagyon gyorsan kell menned ahhoz, hogy rámehess erre a pályára, és csak akkor tudod, ha tanultál, ha tapasztaltál, ha próbáltál.

„Amit érdemes csinálni, azt érdemes először rosszul csinálni.” – Brian Tracy

Ha a miértet keresed, akkor először hinned kell abban, hogy van miérted. Hit nélkül a miért semmit sem ér. Mélyen izzó hited kell hogy legyen, ezzel fogsz különböző természeti törvényeket alkalmazni, amik valóban megadják a miérted pozitív töltetét.

- Miért nem lehet a Lánchídon biciklizni?
- ???
- Mert nincsen rajta pedál!
- És az Erzsébet hídon?
- Te hülye! Azon még lánc sincs!

Ha nem hinnénk abban, hogy mindennek megvan a miértje, az élet nagyon szomorú lenne.

Higgy!

 

A. István

Töltsd le ingyenes és reklámmentes alkalmazásunkat!

Az alkalmazással lehetőséged van idézetes kép készítésére, idézetértesítőt kérhetsz és a blogot is olvashatod.

Ha tetszett!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess újdonságainkról!

További bejegyzések

Impresszum | ASZF © 2024. - Minden jog fenntartva. - idézet.hu

Feki Webstudio