Célok teljesítése, megállás nélkül? ✓

Mi a titok, ha valaki nem áll meg a céljainak teljesítésében? Megosztok veled 4 tippet, ami abban fog segíteni, hogy minden akadály ellenére végigmenj az siker felé vezető rögös úton!

Sokan fordulnak hozzám olyan kérdésekkel, miszerint, mi annak a titka, hogy nem állok meg a céljaim teljesítésében. Sokszor a barátaim nézőpontja nem egyezik az enyémmel, és ez dialektikus vitát eredményez. Ebben posztban, olyan gondolatokat szeretnék veled megosztani, amik a megállás nélküli célok tejesítését teszik lehetővé.

 

 

Létezik a titok?

Ha jobban belegondolok, ez nem titok. Nem titok, mivel a siker édes ízét már mindenki érezte valamilyen szinten, és ezen kérdésnek a megválaszolására, egy sikerélmény tanulmányozás a legmegfelelőbb.

 

 

Pistike segít neked megérteni...

A példa kedvéért, egy fikcionált gyermekkel szeretném bemutatni, hogy mire gondolok, ő lesz Pistike. Pistike nagyon rossz matematikából. Nyolcadikos, de már kétszer meghúzták ebből a tantárgyból. A szülei, és a tanárai ékes beszédje sem segít neki, hogy motiváltabb legyen a matematika tudományág mélyebb bugyraiba való beleásásában. Hiába az inspiratív beszélgetések, és az ihletet adó ajándékok soroztának. Pistike viszont egy valamiben nagyon jó, ez pedig a foci. A focit nagyon szereti. Amikor csak szabadideje van, az internet adta lehetőségeket kihasználva, állandóan a meccseket nézi, az ezzel kapcsolatos videókat, és tartalmakat böngészi. Pistike, Juventus fan. Nagyon örült neki, amikor megtudta, hogy általa favorizált csapatának lehetősége lesz arra, hogy a 2015-ös döntőben a hírhedt Barcelona ellen léphetnek színre. Pistike minden edzésen ott van, és imádja ha életének mindenegyes szögletét a foci tölti ki. Ezen kívül nagyon tehetséges benne. A legutóbbi két mérkőzésen is ő rúgta a legtöbb gólt. Az álma az, hogy profi focista legyen.

- Mit ért volna el a Magyar válogatott a VB-n, ha kijutott volna?
- ???
- Az első visszajövő gépet.

Miért lesz Pistike profi focista?

Pistike, nem tudjuk pontosan miért, de imádja a focit. A foci egy olyan tevékenység, ami Pistike életútjához illeszkedik. Ha profi focista akar lenni valaki, ahhoz focizni kell. Tehát, Pistike imádja a focit, és az ehhez kapcsolódó tevékenységei illeszkednek ahhoz a célhoz, amit ő kitűzött maga elé, ezért motivált, egyre jobb és jobb. De mi van a matekkal? Pistikének a matematika egy erőltetett tantárgy, ami nem érdekli, de mégis tanulnia kell. Önfegyelmet kell tanúsítania, és bejárni az órákra stb…

4 tipp, amivel Te is sikeres és kitartó leszel

1.

Ha olyan célokat tűzöl ki magad elé, ami a saját céljaid eléréshez nem hivatottak közvetlenül hozzájárulni, az már csak erőltetés lesz, és azt előbb vagy utóbb, abba fogod hagyni, illetve nem tudsz benne kimagaslóan prosperálni.  Mindig arra fogsz gondolni, hogy már megint mennyi időt elfecséreltél, és helyette foglalkozhattál volna az igazán jelentős dolgokkal.

2.

Légy tisztába azzal, hogy mik a te elvárásaid, és mik mások elvárásai, a te irányodban. Fontos a kettő között különbséget tenni. Ha édesapám azt akarja, hogy ügyvéd legyek, de én buszvezető akarok lenni, akkor valószínűleg, az ügyvédkedés nem annyira fog menni, mert kiégek, nem érdekel, és hamar elvesztem a motivációmat.

3.

Megkell találnod azt, hogy miben vagy jó. Mi az amiben igazán jó vagy? Ma a munkaerő-piacon nem az átlagosat, hanem a kiemelkedőt fogják megfizetni. Ha a gyengesédet erősíted minden akaratoddal, akkor abból közepes szintű tudást hozhatsz ki, jobb esetben. Ha az erősséged erősíted, akkor pedig egy kiváló tudás lesz a birtokodban, ami kell, és amit jól megfizetnek.

4.

Nem fogod kitartóan végezni a célod teljesítését, ha a következőt nem veszed figyelembe. Van vágyad? Az általad kitűzött cél, olyan cél, amely egy nagyon jó eszköz lehet arra, hogy egy olyan életstílust, és egzisztenciát alakíts ki magadnak, ami illik hozzád? Ezekre a kérdésekre add meg őszintén magadnak a választ, mert a vágyak fognak végigkísérni az úton.

Kovács kifog egy aranyhalat a tóból, mire az megszólal
- Teljesítem egy kívánságodat, kérj bármit!
- Jó! - mondja Kovács - Ne legyen benned szálka!

Összegzés

Tűzz ki olyan célokat, amik a saját vágyaid elérésében segítenek. Tudd meg, hogy miben vagy jó. Határozd meg a vágyakat, mert ezek fognak segíteni a céljaid elérésében, és GO!

 

Mit csinálj ha tetszett a poszt?
Vagy nem csinálsz semmit, vagy megosztod, vagy lájkolod, esetleg mindkettő. Hogy miért tedd ezt? Semmi másért, csak azért, hogy az emberek életét ilyen térítésmentes tanácsokkal jobbá tegyük, közösen, együtt.

 

A. István

Töltsd le ingyenes és reklámmentes alkalmazásunkat!

Az alkalmazással lehetőséged van idézetes kép készítésére, idézetértesítőt kérhetsz és a blogot is olvashatod.

Ha tetszett!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess újdonságainkról!

További bejegyzések

Impresszum | ASZF © 2024. - Minden jog fenntartva. - idézet.hu

Feki Webstudio