Hiány mód vs bőség mód

„ Attila, én próbálok pozitívan gondolkodni, és mindig azt is várom, de az esetek többségében egyáltalán nem történik velem pozitív dolog.” - mondom a megoldást!

„Attila, én próbálok pozitívan gondolkodni, és mindig azt is várom, de az esetek többségében egyáltalán nem történik velem pozitív dolog.” – hallom ezen mondatokat, nagyon sok barátom, felebarátom szájából. Mindmáig nem tudtam, mi állhat ezen esetek mögött, de rájöttem. Ebben a posztban ezt szeretném veletek megosztani.

Mindent jól csinálsz?

Szóval azt hiszed mindent jól csinálsz, és az események pozitív végkimenetelére számítasz, végül egyáltalán nem lesz semmilyen pozitív végeredmény?! „Hiszed”. Amit te hiszel, az nem minden esetben van úgy. Okosan megcélzott kérdésekkel azt derítettem fel, hogy ezek az emberek egyáltalán nem a pozitív eredményt várják. Például, megnézik a bankszámlát, és nincs rajta elég pénz, mondogatják magukban,  hogy majd lesz, semmi probléma, megoldom. Viszont mélyen, a gondolatok színterén a hiánymód jellemzi őket. Ez azt jelenti, hogy arra fókuszálnak, hogy nincs elég pénz, nem pedig arra, hogy van rajta valamennyi, avagy lesz rajta valamennyi. A gondolatokat teljes mértékben a javak hiánya jellemzi, és nem a bőség.

Azért is rossz ez a hiány mód,  mert félsz a bekövetkezésétől, aggódsz érte, ezáltal olyan rezgési tartományba kerülsz, ami a negatív gondolatokat váltja valóra. Ez úgy működik, hogy a tudatos gondolatokkal a tudat alattiba táplálod az információkat. A tudat alattiban pedig egy válasz van csak, semmi más: IGEN!  „ Igen teljesítem a kérésedet.” A tudat alatti csak erre képes. Ő nem foglalkozik vele, hogy most te negatív vagy pozitív történésekre programoztad magad. Teljesít, és kész.

A bőség mód

És ugye itt a nagy kérdés, hogy hogyan lehetne átállítani magunkat a hiány módból a bőség módba? Nos ez egyszerű, és semmi különleges technika elsajátítása nem kell hozzá. Mindig képzeld azt magad elé, amit szeretnél, és ne a jelenlegi rossz állapotodon gondolkodj, és emészd magad. Fontos, hogy a legfőbb célodat, vágyadat, vizuális formába öntsd ki az agyadnak. Ha arra megy a fókusz, hogy mit szeretnél, akkor bőség módban vagy, gratulálok!

Egy kis példa, a könnyebb megértés kedvéért. Ki kell fizetned a lakbért, hónap közepe van, de még nincs elegendő eladásod, ezáltal nincs elegendő pénzed. Helytelen: Érkezik annyi megrendelésem, hogy legalább a lakbért kitudjam fizetni. Helyes: Simán lesz annyi eladásom, hogy a lakbért is kitudjam fizetni. Érzed? Pozitívan fogalmazz!

Na de azért ne legyünk hurráoptimisták. Természetesen nagyon fontosak a megfelelő gondolatok,  és az imént ismertetett bőség módra való átállás a gondolatokat fogja helyre rakni, hogy ne legyél szomorú, ideges, stresszes. A nyugodt pozitív várakozás járjon át. Emellett az is fontos, hogy ne várd a kanapén ülve egy tál kukoricát zabálva, hogy na majd bekopogtat valaki, hogy hé, kell 10 milla? Ilyen nincs. Ez abban segít, hogy érzelmileg stabil legyél, és kihasználd a természeti törvényeket, amik nagyon hasznosnak tudnak lenni. Tenned is kell érte, nem csak gondolkodni.

Összegzés

Tehát ne arra gondolj, hogy nincs meg valamid, hanem vizualizáld a vágyott életet, és a célra összpontosíts és fogalmazz pozitívan. 

Ha tetszett a poszt, akkor megoszthatod, vagy lájkolhatod, vagy elküldheted esetleg egy barátodnak, aki vevő ezen gondolatmenetre. 

 

Minden egy gondolattal kezdődik.

 

A. István

 


 

Töltsd le ingyenes és reklámmentes alkalmazásunkat!

Az alkalmazással lehetőséged van idézetes kép készítésére, idézetértesítőt kérhetsz és a blogot is olvashatod.

Ha tetszett!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess újdonságainkról!

További bejegyzések

Impresszum | ASZF © 2024. - Minden jog fenntartva. - idézet.hu

Feki Webstudio