Ez a boldog párkapcsolatok nyitja? - felkutattam a választ.

Szeresd meg azt akivel élsz, vagy keress olyat, akit megtudsz szeretni? Ebben a posztban olyan érdekes tényeket osztok meg, ami segít a párkapcsolatod átértékelésében, és javításában.

Az európai kultúrában azzal az emberrel élünk, akivel szeretnénk, de néhány országban jellemző, hogy a szülők, már gyermekeiknek kiválasztják a „nekik rendelt” személyt. Ez a tradíció igen megosztó a közvélemény számára. Te is furcsának tartanád, ha nem szabad akaratod szerint választhatnál párt, vagy kötelező jelleggel vele kellene leélned az életed? Lehet nem is lenne olyan rossz!? Sokan boldogtalan párkapcsolatban élnek, és mire hivatkoznak? „Már nem érzem azt a bizonyos lángot. Nem érzem magam jó vele.” És akkor jön az elengedés. Ebben a posztban egy érdekes világnézetet szeretnék bemutatni, amivel talán Te is megmentheted, és jobbá teheted a kapcsolatodat!

 

Mi  biztos párkapcsolatok kulcsa?

Indiában a tradíciókhoz híven szigorú szempontok alapján választják ki gyermekük megfelelő társát. A válás nem is ismert. Képzeld csak el, milyen jó lenne, ha Te is ennyire biztos lehetnél a saját kapcsolatodban, mert mind a ketten arra törekednétek, hogy a kapcsolatotok a lehető legjobb lehessen, harmónia és egyensúly jellemezné. Kapcsolatotokat évek után is biztos alapokon állna, vitás kérdések után nem pedig „egyszerűen” feladnátok. Indiában a megfelelő társ kiválasztásához fontos szempontjai a családi helyzet, rang, anyagi körülmény, származás, magasság, testi- lelki tulajdonságok. De hogy élheti le akárki is egy olyan emberrel az életét, akit nem saját maga választhatott? A válasz: elfogadás. 

A leendőpár így áll a kapcsolathoz: "Biztos lesz majd a másikban valami, amit nagyon szeretni fogok. Egyébként is lesz rá egy élet, hogy megismerjem, és formáljuk a kapcsolatunkat." 

A legjobb megoldás ez lenne? Így javíthatnánk a kapcsolatainkat?    

Az európai kultúránkban azért elképzelhetetlen lenne, akármennyire is bíznánk szüleink döntésében, hogy a párválasztást rájuk bízzuk. Mi azzal a személlyel élünk, akit mi megszeretünk.

Azonban e gyönyörű kultúra párkapcsolati értékeit, érdemes lenne górcső alá venni nekünk is. Gondoljuk át még egyszer a következő mondatot:  "Biztos lesz majd a másikban valami, amit nagyon szeretni fogok". Egyébként is lesz rá egy élet, hogy megismerjem, és formáljuk a kapcsolatunkat."  Mi lenne, ha picit te is ilyen irányban tekintenél a párodra? A kapcsolatodat az elfogadás, és a kompromisszumkötés jellemezné.

„Néha, ha szeretsz valakit, hagynod kell, hogy önmaga lehessen. (...) Akkor is, ha nem értesz egyet azzal, amihez az életével kezd.”

De honnan tudjuk mi, európaiak, hogy ki az igazi?


Amikor valakit megismerünk, benne van a plusz, ami megfog benne, a külseje, stílusa, mosolya, az illata, a humora, másokkal való viselkedése. De ez a fellángolás, majd szerelem két-három év múltán átalakul szeretetté, egy igazán erős kötődéssé. És ilyenkor a próbatételeket nem állja ki a kapcsolat, sokszor nem is akarunk tenni érte, mert tudjuk, akad más lehetőség. Ha megakarjuk tartani az erős szikra hatását, jobban tesszük, ha szerelmet, erős barátsággá alakítjuk. 

„A kapcsolatod sorsa a Te kezedben van.” De mi lenne, ha példát vennénk ezekről az emberekről, akik nem is ismerik a párjukat, de mégis megszeretik. Lehet, hogy nekünk is így kéne viselkedni, vagy ilyesmi magatartást tanúsítani, mert ez sok kapcsolati probléma epicentruma is lehet.

Stabil, boldog kapcsolat a célod? Itt egy mondat, ami segíteni fog! 


Akkor tegyél érte, ne okold a párod, ha kicsit figyelmetlen, légy megértőbb! Oldjátok meg a problémákat felesleges vita nélkül. Így a kapcsolatodat javítod. A nők egyszerre több dologra is tudnak figyelni, a férfiak nem. Ha a másik fél csinál valamit, amit nem nézünk jó szemmel, próbáljuk megérteni a helyzetét, és a belegondolni, hogy mi az oka viselkedéseinek, tetteinek. A varázs megmaradhat évek múltán is, csak tedd fel a kérdést párodnak: „Hogyan tehetném szebbé a napodat?” - ez  az a mondat, ami jó irányba fogja vinni a kapcsolatotoka. Tanusíts önzetlenséget, és tényleg a másik boldogsága legyen a célod, és ne kérj érte ellenszolgáltatást. Adj, és ha adsz, kapni is fogsz.
 

De mi az igazi kulcsa a kapcsolatnak?


Ha a vitákat sikerült megbeszélni, türelmesebben kezelni a másik felet, kialakultak a kapcsolat szabályai. Ez már a kapcsolatban egy erős kötődés, szenvedély, tisztelet, őszinteség. De mi az igazi kulcsa a kapcsolatnak? A barátság.
Mi a jó abban, ha barátok is vagytok? Gondold át, hogy viselkedsz a barátaiddal? Bizalmasai vagytok egymásnak, megbeszéltek mindent, közös programokat szerveztek, számíthattok egymásra. Miért ne ültetnéd át ezt a kapcsolatodba is?
Legyetek egymás támaszai, vágyj többre és hozd ki a maximumot a kapcsolatodból is!

De mi az összefüggés a keleti kultúrákkal?


Az európai kultúrában mi választjuk meg párunkat, egy bizonyos elképzelés, ideál alapján. Kiismerjük, rajongunk egymásért, majd a nehéz időket átvészeljük, együtt megoldjuk. A világ pár pontján pont fordítottan történik. A „nehézség”, hogy nem maguknak választanak párt, de van lehetőségük meglátni a másikban a tökélyt, és minél jobban kiismerhetik egymást, annál jobban megszerethetik a választottat.

Mindkét út járható, a kultúra más, de a cél azonos:
A boldog, harmonikus élet Szerelmünkkel egy életen át!

 

Összegzés
Ha rossz a kapcsolatod, érdemes lenne a vita gyökereit magadban is meglátni, és nem csak a másikban. Lehet, hogy nem vagy elég megértő, elnéző, túl sok feltételed van? Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket, és ha megszeretnéd menteni a kapcsolatodat, akkor kezdj el rajta már most dolgozni, használd a "bűvős" mondatot, légy párod barátja is egyben, és javíts a helyzeteden, vagy előzd meg a rossz helyzet kialakulását. 

 

Tetszett a poszt? Ha tetszett, akkor oszd meg, hogy mások szemét is felnyissuk, együtt, közösen, egy boldogabb Magyarországért.

 

Kalydy Yvette
Idézet.hu
Minden egy gondolattal kezdődik 

Töltsd le ingyenes és reklámmentes alkalmazásunkat!

Az alkalmazással lehetőséged van idézetes kép készítésére, idézetértesítőt kérhetsz és a blogot is olvashatod.

Ha tetszett!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess újdonságainkról!

További bejegyzések

Impresszum | ASZF © 2024. - Minden jog fenntartva. - idézet.hu

Feki Webstudio